آموزش ضدعفونی و نظافت محیط آلوده به موش
یکی از نکات مهم بهداشتی در مواجه با موش انواع ویروس ها و باکتری های کشنده که عامل انتقال انواع بیماری است از طریق موش به انسان منتقل می شود. در نتیجه بلافاصله پس از اقدام به ریشه کنی و مبارزه توسط کارشناسان و متخصصان شرکت سمپاشی نگین دشت باید در جهت ضدعفونی محیط و سطوحی که احتمال تماس موش با آن وجود داشته اقدامات ضروری بهداشتی صورت پذیرد.
برای ضدعفونی و نظافت محیطی که به واسطه موشها آلوده شده است، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
1. تمیز کردن و ضدعفونی سطوح: ابتدا از پوشش دستها و دستگاههای محافظ مانند دستکش استفاده کنید. سپس سطوحی که به نظر میرسد به وسیله موشها آلوده شدهاند (مانند کفها، دیوارها، میزها و سایر اشیاء) را با آب و صابون بشوید. برای ضدعفونی بیشتر، از محلولهای ضدعفونی موجود در بازار استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که تمامی سطوح کاملاً خشک شوند.
2. تخلیه زبالهها و تمیز کردن محیط: موشها ممکن است به دنبال زبالهها و باقیماندههای غذایی بگردند. بنابراین، همیشه زبالهها را به موقع دور بیاندازید و مناطقی که موشها به طور معمول در آنجا حضور دارند را تمیز نگه دارید.
3. بهرهگیری از تجهیزات مانع ورود موش: از تجهیزات مانعی مانند شبکههای فلزی، محافظ کابل، و شیرهای مسدودکننده در راهروها و سوراخها برای جلوگیری از ورود موشها به داخل ساختمان استفاده کنید.
4. استفاده از داروهای مهارکننده موش: در صورت لزوم و در صورتی که موشها به صورت مزاحمت زیادی در محیطی حاضر باشند، میتوانید از داروهای مهارکننده موش استفاده کنید. اما باید از این داروها به دقت و با رعایت دستورالعملها و ایمنیهای لازم استفاده شود.
5. حفاظت فردی: همیشه در هنگام انجام کارهای مرتبط با تمیز کردن و ضدعفونی محیط، از پوشش دست و صورت، و استفاده از ماسک و عینک محافظ استفاده کنید. این اقدامات به حفظ سلامتی شما کمک خواهد کرد.
در همه مراحل، اطمینان حاصل کنید که دستورالعملها و ایمنیهای لازم را رعایت میکنید و در صورت نیاز، به یک حرفهای متخصص مراجعه کنید.
اقدامات و نظافت های بعد از سمپاشی موش
از مهمترین موارد در زمینۀ نظافت محیط آلوده به موش آن است که از پخش کردن ذرات گرد و غبار در محیطی که آلوده به فضلۀ موش است تا حد امکان باید خودداری نمود چون ذرات موجود در آن محیط بسیار مضر بوده و عامل انتقال ویروس ها و باکتری های کشنده می باشد. بنابراین از کشیدن جارو چه به صورت دستی یا برقی باید خودداری کرد تا ذرات آلوده در فضا منتشر نشوند.
یکی از راه هایی که بیماری را از طریق موش به انسان انتقال می دهد، ذرات موجود در فضای محیطی است که موش ها در آن تردد داشته اند و جالب است بدانید یکی از علائم فرد مبتلا به بیماری هایی ناشی از موش ، علائمی شبیه به آنفولانزا می باشد بنابراین افرادی که مبتلا به بیماری های قابل انتقال از موش می شوند، بلافاصله پس از تشخیص نوع بیماری، باید کلیۀ مراقبت های پزشکی و اقدامات لازم برای آن ها سریعاً صورت پذیرد .
فضله موش تقریباً شبیه به یک دانۀ برنج بوده که گونه های مختلف موش، بیماری را می توانند از طریق ادرار، فضله و بزاق دهان شان به فرد انتقال دهند. به این نکته توجه داشته باشید که فضله های خشک شده در محیط نیز به ذرات ریز تبدیل شده و در اثر تنفس قادراند بیماری را به انسان انتقال دهند.
از آنجایی که موش در تمام درز، ترک و شکاف های منازل از جمله زیر شیروانی، سقف های کاذب ، داکت و رایزرها، سیستم تهویه، شومینه ، محل های ورودی و خروجی لوله های آب و سیم های برق و ... مستقر شده تمامی مکان ها را آلوده می نماید و از این جهت کارشناسان شرکت نگین دشت پس از انجام عملیات مبارزه با موش ، روش های مربوط به بهسازی محیط (مسدود کردن مسیرهای ورودی و خروجی موش ها ) و نیز نحوۀ نظافت و پاکسازی محیط های آلوده را به شما عزیزان آموزش می دهند.
تجهیزات لازم جهت پاکسازی محیط آلوده به موش عبارتند از :
عینک ایمنی، ماسک فیلتر دار، لباس کاملاً پوشیده، کاور کفش ، کلاه ایمنی، دستکش صنعتی کاملاً محکم و ...
جهت نظافت محیط آلوده ماسک معمولی به هیچ عنوان کافی نیست و آن چیزی که ضروری است استفاده از ماسک های فیلتردار است که از ورود ذرات بسیار ریز که خود عامل انتقال بیماری هستند به شدت جلوگیری می نماید.
البته ماسک های حرفه ای هم در دو نوع مختلف در بازار موجود است یک نمونه آن فیلترها قادراند هوای آلوده را فیلتر نموده تا وارد ریه ها نشوند و مدل دیگر هوای تازه جهت استنشاق ایجاد می نماید. پس از پایان عملیات پاکسازی کافی است فقط فیلترها تعویض شود و نیازی به دور ریختن کل ماسک نمی باشد این یکی از مزیت های استفاده از ماسک های حرفه ای است.
استفاده از دستکش های صنعتی محکم که هیچ راه ورودی نداشته باشد جهت جمع آوری فضله های موش ضروری است و از طرفی در حین جمع آوری این فضله ها باید از لباس کاملاً پوشیده به همراه کلاه ایمنی ، عینک و کاور کفش استفاده نمود تا ایمنی لازم را داشته باشید . تمامی این تجهیزات و وسایل محافظت در عملیات پاکسازی بهتر است یکبار مصرف باشد تا بلافاصله پی از پایان عملیات پاکسازی دور ریخته شود چون در صورت استفاده مجدد پاتوژن های مضر موجود درگرد و غبار و مواد زائد محیط آلوده در حین روند پاکسازیدر هنگام تنفس وارد ریه ها شده و بیماری را به انسان انتقال می دهند.
تمامی وسایل فوق باید پس از نظافت داخل کیسه های محکم پلاستیکی قرار داده شوند و ترجیحاً از دولایه کیسه پلاستیکی استفاده شود و بلافاصله باید آن ها را دفع نماییم سپس دست ها را کاملاً شسته و ضدعفونی نماییم و محیط را در معرض جریان هوای تازه قرار داده تا کاملاً هوا جریان داشته و ضدعفونی محیط کامل صورت گیرد.
در محیط آلوده به موش به دلیل وجود فضله یا ادرار موش یک بوی نامطبوع که خود منشأ بیماری است، به مشام می رسد و گاهی حتی این بو قابل تشخیص نیست ولی کارشناسان شرکت نگین دشت در حین عملیات مبارزه با استفاده از مواد مخصوص در جهت از بین بردن بو و یا ضدعفونی محیط اقدامات لازم را انجام می دهند سپس به شما نحوۀ نظافت سطوح،کف و کلیۀ قسمت هایی که احتمال تردد موش وجود داشته را آموزش می دهند تا نظافت و ضدعفونی سطوح نیز صورت گیرد.
تمامی موارد آموزش داده شده محیط را به محلی عاری از باکتری و ویروس های کشنده قابل انتقال توسط موش در آورده و محل جهت سکونت مجدد قابل استفاده می باشد.
توجه داشته باشید مسئلۀ بهسازی محیط (بستن راه های ورودی و خروجی جوندگان) باید پس از اقدام به سمپاشی و ریشه کنی انجام پذیرد تا خروج موش ها کامل انجام شده و نعش آن ها ایجاد بوی تعفن یا آلودگی برای محیط به وجود نیاورد.
از طرفی عملیات پاکسازی محیط تا زمانی که ریشه کنی ، مبارزه با موش و بحث مسدود کردن راه های ورودی و خروجی موش صورت نگرفته باشد یک تلاش بی ثمر می باشد. پس ابتدا باید عملیات مبارزه توسط شرکت نگین دشت یا شرکت های مجاز صورت گیرد سپس اقدامات لازم در جهت بهسازی محیط و بستن راه ها انجام پذیرد و در پایان عملیات پاکسازی را انجام دهیم.
از مهم ترین باکتری ها و ویروس های که جوندگان از طریق فضله ، ادرار و آب دهانشان به انسان انتقال می دهند عبارتند از :
هانتاویروس، تب گازگرفتگی موش، لپتوسپیروز، سالمونلا، تولارمی و ... می باشد که در مقالۀ مربوط به بیماری های انتقال یافته از موش به انسان به صورت مفصل توضیح داده شده است .
در صورت مشاهده و یا مشکوک بودن به وجود موش در منزل و محیط کافی است با کارشناسان شرکت تماس گرفته تا بهترین و اصولی ترین روش ها را جهت ریشه کنی و مبارزه و سمپاشی موش به شما ارائه دهند و از طرفی متخصصان ماهر شرکت سمپاشی نگین دشت پس از اتمام عملیات سمپاشی موش اصول بهسازی و نظافت محیط آلوده به موش را به صورت کامل به مشتریان آموزش می دهند.
by negindasht
طبق ماده 12 فصل سوم قانون جرائم رایانه هرگونه کپی برداری ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد!
مقالات آموزشی سمپاشی و مبارزه با موش
آموزش ضدعفونی و نظافت محیط آلوده به موش
از مهمترین موارد در زمینۀ نظافت محیط آلوده به موش آن است که از پخش کردن ذرات گرد و غبار در محیطی که آلوده به فضلۀ موش است تا حد امکان باید خودداری نمود چون ذرات موجود در آن محیط بسیار مضر بوده و عامل انتقال ویروس ها و باکتری های کشنده می باشد.
شناخت انواع جوندگان Rodents
بزرگترین گروه از پستانداران که در واقع حدود 3/1 جمعیت پستانداران را در زمین به خود اختصاص داده اند. موش ها انواع مختلفی دارند : موش نروژی (Norway rat) – موش سقفی (roof rat ) و موش خانگی (house mouse ) که جزء آفات و جوندگان مشترک در محل کار و منازل مسکونی می باشد که به "commensal rodents" یا جوندگان هم غذا به دلیل نیاز مشترک با زندگی انسان به این نام معروف اند.
موش آهویی
موش های آهویی بیشتر جذب خانه هایی که در اطراف آن پوشش گیاهی فراوان ، سنگ های صخره ای و هیزم انباشته شده ، می شوند . در صورت سرد شدن هوا این موش ها به سمت حومه و روستاها و مناطق مسکونی ، داخل انبارها و منازل هجوم می آورند.
موش صحرای
موش های صحرایی همه چیزخوارند و می توانند غذاهای مختلف از جمله از گیاهان و نیز از سایر حیوانات تغذیه کنند. یک تحقیق ژاپنی در مورد راتوس ها نشان می دهد عمدتاً آن ها از گیاهان تغذیه می کنند اما عادات غذایی موش ها بر اساس شرایط زندگی، کمبود منابع آب و غذا و تغییر فصول قابل تغییر می باشد.
موش بزرگ سقفی
موش سقفی سابقۀ طولانی در انتقال بیماری طاعون داشته و به ship rat معروف اند . آن ها مخرب تمام اموال و مواد خوراکی می باشند و خزهای بدن این موش ها محل مناسبی برای زندگی و رشد حشراتی مانند کک و کنه می باشد.
مبارزه با موش بزرگ نروژی
موشهاي بزرگ فاضلابی گوشتخوار معمولاً لانه خود را در محيط هاي وسيع نميسازند و همواره سعي در پنهان شدن دارند تا بتوانند به راحتي نوزادان خود را توليد و پرورش دهند. موشهاي نر معمولاً حداقل يكبار در روز محيط اطراف خود را بازرسي ميكنند و چنانچه تغييراتي در محيط مشاهده نمودند بلافاصله لانه خود را معدوم و جاي ديگري را براي خود آماده ميكنند.
شناخت بیماری های انتقال یافته از موش به انسان
روش های انتقال بیماری از طریق تماس با ادرار و فضله موش، گازگرفتگی انسان توسط موش ، تماس با سطوحی که موش با آن تماس داشته و ... به صورت مستقیم می باشد با این حال موش ها به صورت غیر مستقیم نیز بیماری را انتقال می دهند.
کلاهبرداری به اسم دستگاه دور کننده حشرات و جانوران موذی
چند سالی است که در بازار دستگاه های الکتریکی عرضه می شوند که سازندگان و وارد کنندگان آن ها ادعا می کنند با انتشار اصوات ماورای صوت موجب فراری شدن آفات ( اعم از جوندگان یا حشرات) از محل آلوده و یا مرگ آن ها می گردند.
کنترل و مبارزه با موش
موش ها همه چیزخوارند و اکثراً غذا را در لانه و قسمت های زیرزمینی انبار می کنند. موش ها در حیات وحش غیراهلی می توانند از انواع برگ گیاهان ، ساقه، دانه، ریشه گیاهان ، میوه ها و انواع توت ها و حشرات تغذیه داشته باشند. موش های آهویی حتی فضله های خود را نیز مصرف می کنند.
- مطلب قبلی: تکثیر و تولید مثل ساس
- مطلب بعدی: بیماری ها و تب هایی که در اثر گزش کنه به انسان انتقال می یابد