بید از کجا وارد منزل می شود؟
نحوۀ ورود و هجوم بید به منازل
چه عواملی باعث جذب بید به داخل منزل می شود؟
دو گونه اصلی بید شامل بید لباس و بید حبوبات از گونه های شایع بید محسوب شده که بیشتر این دو گونه منازل را آلوده می نمایند. یکی از سوالاتی که برای افراد پیش می آید چگونگی ورود این بیدها به داخل منازل است؟
طبق تحقیقات علمی که توسط بخش تحقیقاتی نگین دشت به عمل آمده یکی از مهمترین عواملی که بید را جذب می کند عامل نور می باشد. بیدها در هنگام شب در محل های روشن در نزدیکی در و پنجره و چراغ ها جمع می شوند و از طریق درز و شکاف در و پنجره ها وارد منازل می شوند.
بید حبوبات بیشتر جذب روشنایی و نور می شوند اما بید های لباس سعی می کنند تا از نور دور شوند اما جالب است که هر دو گونه بید در مناطق تاریک داخل درز و شکاف ها تخم ریزی می کنند . داشتن اطلاعات در زمینه رژیم غذایی و زیستگاه انواع بیدها به افراد این امکان را می دهد تا قبل از آسیب جدی اقتصادی به البسه و مواد خوراکی موجود در منزل در جهت سمپاشی بید اقدام نمایند.
بید لباس از کجا می آید؟
بید لباس در درجه اول از الیاف طبیعی از جمله پر، پشم ، ابریشم ، خز و ... تغذیه می کنند و سپس الیاف مصنوعی را جهت تغذیه مورد هجوم قرار می دهد. در صورتی که افراد کمد لباس خود را به صورت دقیق بررسی نمایند در صورت مواجه با لارو این بیدها به سرعت در جهت ریشه کنی و سمپاشی بید لباس می توانند اقدام نمایند تا از آسیب جدی به لباس ها پیشگیری کنند و در صورتی که توجه زیادی به کمد لباس خود نداشته باشید و لارو بیدها رشد کنند با خسارت و آسیب وارد شده به الیاف مواجه خواهید شد.
بیدهای لباس از فیبر الیافی در واقع پروتئین کراتین الیاف تغذیه می کنند. ابتدا یک محافظ از جنس آن الیاف را دور خود می تنند و در هنگام تغذیه جهت حفاظت از خود آن محافظ را نیز با خود حمل می کنند. اکثر گونه های بید الیاف سوراخ های نامنظمی را روی سطح الیاف لباس و فرش ایجاد می کنند و از طرفی گاهاً حین تغذیه فضله هایی از خود به جا می گذارند.
بید حبوبات و غلات
این گونه از بیدها داخل دانه ها غلات، حبوبات، آجیل خشکبار و محصولات فرآوری شده تخم ریزی کرده و به راحتی کلیه مواد خوراکی خشک را آلوده می نماید. این حشرات اغلب از طریق خرید غلات ، حبوبات و مواد خوراکی خشک آلوده وارد منزل می شوند و سایر مواد خوراکی خشک حتی داخل بسته بندی را درگیر می نماید.
به محض ورود بید غلات تخم تبدیل به لارو شده و لاروهای بید غلات، آجیل، حبوبات ، برنج و ... را آلوده کرده و پروانه ها و پیله های آن ها قابل مشاهده می باشد.
انواع بید در منازل
گونه های بسیار متنوعی از حشره بید وجود دارد ولی دو گونه از آن ها در منازل شایع تر می باشد:
بید لباس
بید فرش
بید مواد غذایی
منبع اصلی تغذیه بید لباس و بید فرش از الیاف و منسوجات به خصوص الیاف طبیعی مانند وسایلی که از پوست و پر حیوانات تهیه شده می باشد.
منبع تغذیه بید مواد خوراکی، بیشتر از مواد خوراکی خشک مانند غلات، حبوبات، آجیل، آرد، ادویه جات، شکلات و سایر مواد خوراکی خشک بخصوص برنج می باشد از طرفی محل تغذیه، رشد و تکثیر آن ها در نزدیکی محل تغذیه آن ها می باشد.
هجوم پروانه های بید
آگاهی و علم به اینکه چه منابعی باعث جذب انواع بیدها می شود به ما در جهت تشخیص منبع آلودگی کمک می نماید. مشاهده پروانه بید در منزل، وجود لارو و تخم حشرات را در درز و شکاف های منزل را به ما هشدار می دهد.
در صورت مشاهدۀ لارو بید برای جلوگیری از گسترش آفات باید کلیه محصولات و الیاف را بازرسی نمود در صورتی که بید مواد غذایی است باید کلیه غلات و حبوبات را چک کرده و در صورت مشاهدۀ آلودگی در مواد غذایی آن ماده غذایی را کامل دو ریخته تا از گسترش بیشتر آلودگی جلوگیری نموده و در صورتی که با بید لباس داخل کمد لباس یا سایر وسایل الیافی از جمله فرش، رختخواب و لباس و... مواجه شدید باید میزان آسیب به وسایل را بررسی نموده و در اسرع وقت با کارشناسان دفع آفات شرکت نگین دشت جهت ریشه کنی و مبارزه با بید اقدام نمایید.
کاهش تراکم وسایل در کمد ها، کشیدن جارو برقی ، تمیز کردن وسایل منزل و ... تا حد امکان به کنترل آفات در منزل کمک می نماید.
برای بید حبوبات هم باید مواد خوراکی خشک از جمله غلات، حبوبات ، آجیل، برنج و .. داخل ظرف های دربسته نگهداری شده و تا حد امکان داخل یخچال نگهداری کنید.
در صورت مشاهده هر گونه از انواع بید لباس یا بید الیاف با کارشناسان شرکت نگین دشت تماس گرفته تا با بهترین روش و به روز ترین سموم روز دنیا بدون هر گونه لک یا بو و ایجاد آلرژی پوستی و تنفسی در جهت سمپاشی ، ریشه کنی و مبارزه با بید منزل شما اقدام نمایند.