سبد خرید خالی می باشد

مورچه بالدار

مورچه های بالدار معروف به Alates هستند. اکثر مورچه ها بدون بال هستند این در حالی است که در برخی از ماه های سال ازدحام مورچه های بالدار افزایش می یابد. مورچه های بالدار تقریبا شباهت زیادی به مورچه های معمولی داشته فقط بال دارند و بیشتر در فصل گرم و رطوبتی سال قابل مشاهده می باشند.

مورچه بالدار حشره‌ای است که به نام علمی Hymenoptera شناخته می‌شود و در زیرشاخه Apocrita این راسته قرار دارد. این حشرات بیشتر در محیط‌های گیاهی در جمعیت‌های بسیار بالا زندگی می‌کنند و نقش مهمی در برقراری تعادل زیستی اکوسیستم‌ها دارند. زنبورها و مورچه‌ها از جمله اعضای این گروه حشرات هستند.

Antalates 896 x 574

این حشرات از رفتارهای پیچیده‌ای برخوردارند که شامل ارتباطات اجتماعی، ساخت تله‌های غذایی، مراقبت از جوجه‌ها و حتی دفاع از انجمادی‌های خود می‌شود. به عنوان مثال، مورچه‌های بالدار در اجتماعات پیچیده‌ای به نام کلونی‌ها یا سوسیته‌ها زندگی می‌کنند و از ویژگی‌های جالب آنها می‌توان به ساختار اجتماعی مرتب و تقسیم کارهای مختلف اشاره کرد.

به علاوه، مورچه‌های بالدار نقش مهمی در پراکنش بذر و گیاهان و همچنین کنترل آفات زراعی ایفا می‌کنند. با این حال، برخی گونه‌های مورچه بالدار ممکن است به عنوان آفات نیز شناخته شوند و خساراتی به محصولات کشاورزی و باغبانی وارد کنند 

مشخصات ظاهری مورچه بالدار

ویژگی ظاهری مورچه بالدار آنتن های خمیده و باریک بودن کمر مورچه هاست که باعث شده که بدن مورچه های بالدار دو قسمتی به نظر برسد. بال های عقبی نیز از بال های جلویی کوچکتر است. مشخصات ظاهری ذکر شده در مورچه های بالدار به صورت کامل آن ها را از موریانه های بالدار متمایز می نماید. موریانه های بالدار دارای آنتن هایی مستقیم و نیز کمری پهن می باشد که بدن از لحاظ ظاهری یک قسمتی است و بال های جلویی و عقبی از نظر طولی یکسان هستند.

 حذف منابع غذایی برای مورچه بالدار: 

سمپاشی مورچه بالدار

از مهمترین بخش های کنترل و سمپاشی مورچه بالدار در جهت بهسازی منزل، حذف منابع غذایی است :

  • کلیۀ مواد غذایی را داخل ظروف دربسته نگهداری کنیم .
  • از ریختن هر گونه لکه های چربی، مواد غذایی روی سطوح کابینت، زمین، گاز و ... به شدت خودداری نماییم.
  •  تمامی محل های پشت اجاق گاز، یخچال، مایکروفر، توستر،ماشین ظرفشویی، لباسشویی و زیر و اطراف سینک را کاملاً به صورت مرتب تمیز نمایید.
  •  کابینت ها را هر چند وقت یکبار مرتب نمایید و در صورتی که خرده های مواد غذایی ریخته شده آن  را کاملاً تمیز نمایید. از طرفی کلیه مواد خوراکی خشک را در یک کابینت نگهداری نمایید تا در صورت ایجاد آلودگی به سرعت آلودگی پخش نشود.
  •  بسته های مواد غذایی به دلیل غیراستاندارد بودن بهتر است داخل کیسه ها و ظرف های دربسته نگهداری شوند تا هیچ راهی برای ورود مورچه بالدار باقی نماند.
  •  نظافت آشپزخانه در پایان شب امری ضروری است. مورچه بالدار بیشتر شب ها جهت تغذیه از درزها و شکاف ها بیرون می آیند و در صورتی که محیط را تمیز کرده باشید هیچ منبع تغذیه ای را جهت زنده ماندن آن ها باقی نخواهید گذاشت.
  • استفاده از جارو برقی جهت جمع آوری خرده های مواد غذایی و یا جمع کردن مورچه بالدار زنده و مرده بسیار مؤثر می باشد. مورچه بالدار زنده به دلیل ترشح ماده فورمون چون عامل جذب سایر مورچه ها هستند بهتر است در صورت مشاهده حشرات زنده آن ها را با جارو جمع کنیم تا از جذب سایر کلونی مورچه ها پیشگیری شود.
  • سطل زباله را هر شب  خالی کرده و کاملاً با آب بشویید.

در خصوص نگهداری حیوانات خانگی باید توجه کنید مواد خوراکی آن ها در ظرف های کاملاً دربسته نگهداری شود و ظروف غذای حیوانات را هر شب خالی کرده و نظافت کنید تا از جمع شدن مورچه بالدار پیشگیری شود.

گونه های مختلف مورچه از سه دسته شامل ملکه، مورچه های نر و مورچه کارگر تشکیل شده است. مورچه های بالدار ماده از مورچه های بالدار نر بزرگتر هستند. مورچه های کارگر یا مورچه ماده نیز معمولاً در جستجوی غذا قابل مشاهده هستند در صورتی که سایر دسته ها دیده نمی شوند. مورچه های بالدار به صورت یک کلونی در یک مکان مستقراند.

مشاهده مورچه های بالدار در منزل نشان دهنده وجود یک کلونی از آن ها داخل منزل می باشد که از محلی مانند پنجره یا دریچه ای به منزل راه پیدا کرده اند که بایستی سریعا در جهت کنترل و ریشه کنی، سمپاشی مورچه بالدار انجام گیرد چراکه این مورچه ها در مدت زمان کوتاهی، توانایی تکثیر و کسترش زیادی در منزل شما را دارند.

پس از جفتگیری بال مورچه ها می افتند و آن ها به دنبال محلی برای استقرار مجدد خود می خزند و لانه گزینی می کنند. شما معمولا بال های مورچه ها را در محلی که نور بیشتری دارد مانند پشت پنجره ها مشاهده می کنید که این هشداری است که آن ها در منزل شما تکثیر پیدا کرده اند.

روش های کنترل و مبارزه و سمپاشی مورچه 

ant در صورت مشاهده مورچه های بالدار جهت مبارزه ، ریشه کنی و سمپاشی مورچه بالدار و خرید ژل مورچه با کارشناسان حرفه ای شرکت نگین دشت که زیر نظر وزارت بهداشت هستند در ساعات اداری تماس حاصل فرمایید تا در اسرع وقت اقدام به سمپاشی و درمان مورچه بالدار نمایند. 

۱. حفظ بهداشت شخصی: اقداماتی مانند شستشوی منظم و نظافت مناطق آشپزخانه و محیط زندگی می‌تواند از ورود مورچه‌ها به داخل خانه جلوگیری کند.

۲. بستن نقاط ورودی: ممکن است با بستن نقاط ورودی مانند شکاف‌ها، شکاف‌های در و پنجره‌ها، از ورود مورچه‌ها به داخل خانه جلوگیری شود.

۳. استفاده از مواد جلوگیری کننده: استفاده از موادی مانند پودر گردو، اسانس لیمو، اسانس نعناع، اسانس نارنجی و غیره می‌تواند مورچه‌ها را از مناطقی مانند در و پنجره‌ها دور نگه دارد.

۴. حذف منبع غذا: از آنجا که مورچه‌ها به دنبال منابع غذایی هستند، حذف منابع غذایی مانند خرده های غذایی روی کف، باز کردن کیسه‌های غذایی و محصولات شیرین می‌تواند جلوی جذب آنها را بگیرد.

۵. استفاده از ترکیبات شیمیایی: استفاده از مواد شیمیایی مانند اسپری‌های حشره‌کش و ژل‌ مورچه‌ می‌تواند برای کنترل و مبارزه با مورچه‌ها مؤثر باشد، اما باید مواد را با دقت و به دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی استفاده کرد.

۶. اقدامات بسته‌بندی و ذخیره سازی: مواد خوراکی را در ظروف بسته‌بندی شده نگه دارید و محصولات خشک را در جایی که مورچه‌ها به دسترس نباشند ذخیره کنید.

۷. استفاده از تله‌های مورچه: قرار دادن تله‌های مورچه در محل‌هایی که فعالیت مورچه‌ها دیده شده باشد، می‌تواند به کنترل جمعیت آنها کمک کند.

با انجام این اقدامات، می‌توان به کنترل و مدیریت مورچه‌ها در محیط زندگی خود بپردازیم

logo sampashi

مشاوره رایگان

021-88330133


تمام نقاط تهران و کرج

درباره شرکت نگین دشت

شرکت مهندسی نگین دشت با بیش از 30 سال تجربه به صورت تخصصی در زمینه خدمات سمپاشی حشرات، طعمه گذاری انواع موش و مبارزه با آفات خانگی و صنعتی مانند، سوسک، ساس، پشه، موریانه، کنه، مورچه، کک، موش و... با افتخار در خدمت هموطنان عزیزمان می‌باشد.

در ارتباط باشید:

logo-samandehi