گزیدگی و نیش پشه
پشه ها ناقل انواع بیماری های خطرناکی از جمله مالاریا، انسفالیت، تب زرد و دانگ و ... می باشند. از طرفی گزش انواع پشه ها باعث انتقال انواع واکنش های آلرژیک در افراد می شود.
چرا پشه ها انسان را نیش می زنند؟
پشۀ ماده از طریق سوراخ کردن بدن میزبان با استفاده از زائده دهانی خود از خون میزبان تغذیه می نماید. پروتئین موجود در خون در تخمریزی پشه ها بسیار مؤثر می باشد. پشه های نر نیش نمی زنند و از خون میزبان تغذیه نمی کنند و انرژی مورد نیاز خود را از طریق تغذیه از مواد غذایی شیرین از جمله شهد گیاهان در زیستگاه خود تأمین می نمایند.
پشه ها پس از سوراخ کردن پوست میزبان با استفاده از زائده دهانی از خون میزبان تغذیه می نمایند و در محل گزش ایجاد التهاب، قرمزی و خارش می نمایند. این واکنش ها در اثر بزاق پشه ها روی سطح پوست ایجاد می شود.
گزش اکثر پشه ها بی ضرر می باشد و علائم ناشی از گزش طی چند روز از بین خواهد رفت ولی علائم گزش برخی از پشه ها بسیار ناراحت کننده بوده و شامل التهاب، تورم، درد و خونریزی در محل گزش می باشد.
از جمله مشکلاتی که پشه ها برای میزبان به وجود می آورند ایجاد مزاحمت و ناراحتی برای افراد، ایجاد خارش و حالت های آلرژیک برای افراد و از همه مهمتر انتقال انواع بیماری های ویروسی و خطرناک می باشد.
برخی از گونه های پشه پس از گزش علائم آن پنهان است و افراد حتی متوجه گزش پشه نمی شوند. گونه های خطرناک پشه اکثراً جای محل گزش بسیار دردناک است و علائم زیر در محل گزش پدیدار می شود:
برآمدگی محل گزش : سفید شدن محل گزش چند دقیقه بعد از گزش پشه که اغلب با یک نقطه قرمز شروع شده و وسط آن یک برجستگی ظاهر می شود.
- ایجاد برآمدگی سفت و مایل به قرمز که تقریباً یک روز بعد از گزش خود را نشان می دهد.
- ایجاد التهاب در اطراف محل گزش
- ایجاد تاول های پوستی در محل گزش
- ایجاد لکه های تیره که به کبودی شباهت دارد
در کودکان و افراد مبتلا به اختلالات سیستم ایمنی علائم به شکل زیر نیز بروز می کند:
- قرمزی و تورم در محل گزش
- تب
- تورم غدد لنفاوی
- سردرد
- ایجاد کهیر و ...
- در صورت مواجه شدن با این علائم بعد از گزش پشه باید به پزشک مراجعه نماییم.
ایجاد آلرژی در محل گزش پشه
نیش پشه در پوست افراد ایجاد واکنش های فیزیولوژیکی می کند و زمانی که پشه بزاق خود را به پوست فرد وارد می کند در محل گزش برجستگی کوچک و قرمز رنگ ایجاد می شود که این برجستگی در افراد ایجاد خارش های خفیف و در برخی حتی شدید می کند. برخی از افراد در اثر تماس های مکرر با بزاق پشه حساسیت کمتری را نشان می دهند و در برخی دچار واکنش های آلرژیکی شدید می شوند. این علائم آلرژیکی عبارتند از تاول، التهاب،آسم و ...
در بیشتر موارد نیش پشه ایجاد قرمزی ، خارش در محل گزش می نماید که در اثر خاراندن احتمال خونریزی وجود دارد. کاهش خارش و تورم از طریق داروهای آنتی هیستامین امکانپذیر است. با گذشت زمان برخی از افراد نسبت به بزاق پشه ایمن شده و در اثر گزش هیچ علائمی در آن ها بروز نمی کند.
افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند در معرض علائم شدیدتر آلرژیکی قرار می گیرند که این علائم بثورات، تاول، کبودی، تورم بیش از حد، شوک آنافیلاکسی،کهیر و حملات آسمی و ... می باشد که تنها در این صورت باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمود.
جالب است بدانید پشه ها جذب رنگ خاکی و بژ نمی شوند پس بهتر است در محل هایی که احتمال وجود پشه وجود دارد از لباس های بژ و خاکی استفاده نماییم از طرفی پشه ها جذب بوی صابون، شامپو، لوسیون ، عطر و ... می شوند که در صورت عدم استفاده از موارد فوق جذب پشه ها به انسان کمتر خواهد بود.
زمان بیشترین فعالیت پشه ها از غروب تا صبح است پس در این ساعات کمتر در معرض پشه ها باید قرار بگیرید.
مانند سایر حشرات مکنده ، گزش پشه ها نیز ایجاد عفونت ثانویه باکتریایی می نماید که در این حالت خطر انتقال بیماری بیشتر می باشد. حیوانات خانگی نیز مانند انسان تحت تأثیرگزش پشه ها قرار می گیرند و در سطح پوست حیوانات نیز واکنش های آلرژیکی ایجاد می شود.
استفاده از مواد دافع حشرات که توسط مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها تأیید شده در دفع حشرات تا حدودی مؤثر می باشد. استفاده از کمپرس آب سرد در محل گزش ، مصرف انواع آنتی هیستامین ها و ترکیب پماد و کرم های ضدخارش علائم گزش را تسکین می دهد. استفاده از خمیر جوش شیرین و لوسیون کالامین نیز مؤثر می باشد.
توجه داشته باشید قبل از مصرف هر گونه دارویی ضد التهاب گزیدگی با پزشک مشورت نمایید.
با کاهش زیستگاه هایی که پشه ها در آن رشد می کنند از جمله محل های مرطوب و رعایت اصول بهسازی محیط در ساختمان از جمله بستن ورودی و خروجی پشه ها به منازل می توان جمعیت پشه ها را کاهش داد.
در صورت مواجه شدن با مشکل پشه ها با کارشناسان شرکت نگین دشت تماس گرفته تا در اسرع وقت با اعزام نیرو جهت سمپاشی و ریشه کنی پشه اقدام نموده و از طرفی کلیه اصول بهسازی محیط جهت چگونگی بستن راه های اصلی ورود و خروج پشه ها به داخل منازل به مشتری به صورت کامل آموزش داده می شود.
بیشتر بدانید:
پشه ها یکی از خطرناکترین آفات در ایران هستند؟ برخی از گونه های پشه ویروس مالاریا و ویروس های دیگر را منتقل می کنند که منجر به شیوع فصلی در برخی از مناطق ایران در بهار ، تابستان و پاییز می شود. خدمات سمپاشی پشه ما این آفات را هدف قرار می دهد تا آن ها شما را هدف قرار ندهند.
منبع مقاله: شرکت نگین دشت
طبق ماده 12 فصل سوم قانون جرائم رایانه هرگونه کپی برداری ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد!