سبد خرید خالی می باشد

بیماری هایی که پشه به انسان انتقال می دهند؟

 شیوع بیماری هایی که پشه ها به انسان انتقال می دهند طبق بیانیۀ CDC از سال 2004 به طور مداوم افزایش یافته است. اهمیت انتقال بیماری در کشورهای مختلف بسیار متفاوت است. در کشورهای پیشرفته نسبت به مناطق بومی شیوع بیماری ناشی از پشه ها کمتر اتفاق می افتد. در حال حاضر محققان میکروب های جدیدی را کشف کرده اند که در اثر گزش پشه به انسان انتقال می یابد.

رخی از مهمترین بیماری های قابل انتقال از پشه به انسان عبارتند از:

ویروس زیکا ZIKA

زیکا ویروسی است که از طریق پشه ببر آسیایی به انسان سرایت می کند. شایع ترین علائم بیماری عبارتند از تب، راش، درد مفصل و عضلات، ورم و التهاب در محل گزش می باشد و این علائم از زمان گزش تا 7 روز ممکن است ادامه داشته باشد. در بیشتر مواقع علائم ویروس زیکا بسیار ضعیف است و تنها در موارد بسیار حاد بستری کردن فرد در بیمارستان الزامی است.

علائم حاد ویروس زیکا: در موارد حاد گزارشی مبنی بر یک اختلال نادر در سیستم ایمنی به نام Guillain – Barre و ایجاد نقایص میکروسفالی در نوزادان تازه متولد شده تأیید شده است.

در حال حاضر WHO سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است این ویروس در حال گسترش در بسیاری از کشورها است. این ویروس از طریق گزش پشه به انسان منتقل می شود. زنان باردار در صورت آلوده شدن به ویروس زیکا در دوران بارداری نوزاد خود را نیز مبتلا می کنند.

از طریق روابط جنسی نیز این ویروس قابل انتقال می باشد. در حال حاضر متأسفانه هیچ واکسن یا دارویی برای عفونت ناشی از ویروس زیکا وجود ندارد. توجه داشته باشید در صورتی که علائم گزش را داشتید بلافاصله به مراکز درمانی مراجعه فرمایید.

Mosquito diseases 1360 x 1228

ویروس chikungunya

این ویروس در مناطق آفریقا، آسیا، اروپا، اطراف اقیانوس آرام و هند گزارش شده است. مسافرانی که به این مناطق سفر داشته اند می توانند ویروس را با خود انتقال دهند.

از جمله پشه هایی که ویروس chikungunya را حمل می کنند به پشه آدس از نوع Aedes aegypti و Aedes albopictus  می توان اشاره نمود که بیشتر این ویروس را انتقال می دهند.

علائم انتقال ویروس chikungunya به صورت تب، درد مفاصل، دردهای عضلانی، سردرد و راش های پوستی می باشد. عفونت ناشی از این ویروس در برخی از مواقع کشنده است و در حال حاضر هیچ گونه واکسن و داروی خاصی جهت درمان وجود ندارد.

ویروس نیل غربی

این ویروس توسط گونه های مختلف پشه culex مانند pipiens – quinquefasciatus – tarsalis انتقال می یابد. این ویروس از یک فرد به فرد دیگر منتقل نمی شود. این ویروس پرندگان و اسب ها را آلوده می کند در نتیجه تماس با پرندگان مرده یا زنده آلوده به این ویروس می تواند این ویروس را به انسان انتقال دهد از طرفی بسیاری از افراد ممکن است هیچ علائمی نداشته باشند یا علائم بسیار ضعیف باشد ولی در موارد حاد این ویروس نیز کشنده است.

ویروس دانگ

تقریباً 40% از جمعیت روی کره زمین در مناطقی زندگی می کنند که در معرض این ویروس قرار دارند. این ویروس در سراسر قارۀ آمریکا، آسیا، اقیانوس آرام، آفریقا و کارائیب است. چهار نوع از این ویروس دنگی شناخته شده است که شدیدترین آن بیماری تب خونریزی دهنده دنگو نام دارد که در صورتی که اصولی درمان نشود منجر به مرگ افراد می شود. عفونت این ویروس نیز از طریق پشه Aedes albopictus  و Aedes aegypti انتقال می یابد.

مالاریا

بیماری مالاریا بسیار خطرناک و کشنده است. اپیدمیولوژیست ها تخمین زده اند حدود 5/0 میلیون نفر سالانه به دلیل مالاریا جان خود را از دست می دهند. مالاریا در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری فقیر جهان رخ می دهد و کودکان خردسال بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند. در جنوب آفریقا این بیماری برای کودکان و زنان باردار کشنده است. این بیماری توسط گونه های مختلف پشه آنوفل انتقال می یابد. معمولاًٌ افرادی که مالاریا دارند مبتلا به تب بالا و آنفولانزا می شوند که باید در اسرع وقت به بیمارستان انتقال داده شوند.

در هنگام سفر به مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری باید توجه داشته باشید که از لباس های مناسب و پوشیده استفاده کرده تا از گزش پشه های محلی در امان باشید.

تب زرد

تب زرد عفونت ویروسی دیگری است که بیشتر در مناطق گرمسیری و از طریق گزش پشه های آلوده از جمله Aedes aegypti اتفاق می افتد و بعنوان کشنده ترین بیماری است که از طریق پشه ها به انسان انتقال می یابد. چرخۀ زندگی پشه ها در جایی که آب راکد از جمله یک سطل آب، ناودان، گلدان، برکه و ...وجود دارد بیشتر در جریان است.

علائم بیماری تب زرد عبارتند از تب، سردرد شدید، کمردرد، درد عمومی بدن، حالت تهوع، استفراغ، خستگی،ضعف و در موارد حاد با تب بسیار شدید، زردی، خونریزی، شوک، نارسایی ارگان ها و در نهایت مرگ را به همراه دارد.

ویروس انسفالیت (اسب شرقی)

این ویروس در اطراف باتلاق ، آب های شیرین، سواحل اقیانوس اطلس و خلیج فارس بیشتر به انسان انتقال می یابد. بسیاری از افراد هیچ نشانه ای ندارند ولی حدود یک سوم افراد آلوده در اثر آسیب جدی مغزی جان خود را از دست می دهند. این بیماری توسط پشه culex ، Aedes ، coquillettidia  انتقال می یابد.

ویروس انسفالیت ژاپنی

این ویروس در آسیا شایع می باشد. افرادی که در مناطق کشاورزی روستایی با کشت برنج و .. سر و کار دارند بیشتر در فصول تابستان و پاییز در معرض این ویروس قرار می گیرند که از علائم اولیه عفونت انسفالیت ژاپنی تب، سردرد، استفراغ و .. می باشد. در بیشتر موارد هیچ درمانی نیاز نیست ولی در مواردی که فرد با اختلالات جدی سیستم عصبی مرکزی مواجه شود امکان مرگ و میر وجود دارد.

ویروس انسفالیت la crosse

انتقال این ویروس از طریق گزش پشه Aedes triseriatus از انواع پشه های تهاجمی انتقال می یابد.این پشه در مجاورت مناطق جنگلی می باشد و در نزدیکی درختان و محل تجمع آب این پشه ها بیشتر تخمریزی می کنند. این ویروس در اقیانوس اطلس و مناطق خلیج فارس شایع است. در کمتر از 1% افراد مبتلا به این ویروس منجر به مرگ می شود.

ویروس انسفالیت سنت لوئیس

بزرگترین اپیدمی بیماری جدی عصبی که تا کنون گزارش شده است و از عوارض آن تأثیر بر سیستم عصبی مرکزی است. 40% افراد دچار تب و سردرد می شوند و در افراد مسن 90% از عفونت ها به ورم مغزی تبدیل می شود. انواع گونه های پشه culex باعث انتقال این بیماری می شوند.


منبع مقاله: شرکت نگین دشت

طبق ماده 12 فصل سوم قانون جرائم رایانه هرگونه کپی برداری ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد!


logo sampashi

مشاوره رایگان

021-88330133


تمام نقاط تهران و کرج

درباره شرکت نگین دشت

شرکت مهندسی نگین دشت با بیش از 30 سال تجربه به صورت تخصصی در زمینه خدمات سمپاشی حشرات، طعمه گذاری انواع موش و مبارزه با آفات خانگی و صنعتی مانند، سوسک، ساس، پشه، موریانه، کنه، مورچه، کک، موش و... با افتخار در خدمت هموطنان عزیزمان می‌باشد.

در ارتباط باشید:

logo-samandehi