سبد خرید خالی می باشد

جای نیش ساس در کودکان

ساس تختخوابی (Cimex lectularius) یک حشره کوچک و بی‌بال است که به طور دسته جمعی در تختخواب‌ها و مبل‌ها زندگی می‌کند. ساس‌ها شبانه‌روز فعال هستند و در ساعات شب بیرون می‌آیند تا به تغذیه خود، که اکثراً خون انسان است، بپردازند.

معرفی حشره ساس تختخوابی عبارتند از:

1. اندازه و شکل: ساس تختخوابی حشره کوچکی است و طول آن حدود 4-7 میلی‌متر است. شکل آن بسته به مرحله رشد تغییر می کند. در مرحله بلوغ، ساس‌ها بدنی بیضوی و خوش‌فرم دارند.

2. رنگ: در مرحله بالغ، ساس تختخوابی رنگ قهوه‌ای تیره یا قرمز روشن دارد. با این حال، رنگ ساس‌ها می‌تواند متغیر باشد و تحت تأثیر تغذیه و محیط زندگی آن‌ها و دفعات سمپاشی غیر اصولی تغییر کند.

3. بدن: ساس تختخوابی دارای بدن صاف و بدون بال است. این حشرات دارای سه جفت پا و دو عدد آنتن هستند.

4. عملکرد غذایی: ساس تختخوابی مانند برخی از حشرات، خونخوار هستند و از خون انسان و سایر موجودات خون گرم تغذیه می‌کنند. آن‌ها معمولاً در طول شبانه‌روز به صورت پنهانی به میزبان نزدیک می‌شوند و با استفاده از نیش خاص خود، پوست را می‌شکافند و خون را می‌مکند.

مهم است بدانید که حشره ساس تختخوابی به عنوان آفت خانگی شناخته می‌شود و می‌تواند عوارض بهداشتی و آسیب به پوست و خطر سلامتی برای افراد ایجاد کند.

سمپاشی ساس, گزش ساس در کودکان, عکس گزش ساس, عکس نیش ساس,

شکل جای نیش ساس در کودکان

ساس تختخوابی می‌تواند برای هر گروه سنی از جمله کودکان خطر گزش و عفونت داشته باشد. محل گزش ساس در کودکان معمولاً در نواحی از سطح بدن که به تشک تختخواب نزدیک تر است، بیشتر قابل مشاهده می باشد.

نواحی از بدن کودکان که بیشتر مورد گزش ساس تختخوابی قرار می گیرد عبارتند از :

1. روی سطح کمر: ساس تختخوابی می‌تواند روی کمر کودکان گزش ایجاد می کند، به خصوص در نواحی که بدن با تختخواب مستقیماً در تماس است. وجود نقاط گزش به صورت ردیفی یا وجود التهاب و قرمزی در محل گزش روی پوست کودکان می‌تواند به شناسایی نیش ساس کمک کند.

2. گزیدگی بازوها و پاها: ساس تختخوابی می‌تواند در نواحی بازو و پای کودکان گزش ایجاد کند که می تواند به گزیدگی ساس ارتباط داشته باشد. بررسی وجود علائم خارش، وجود التهاب و قرمزی و سایر نشانه‌هایی که ممکن است ناشی از نیش ساس باشد، می‌تواند در تشخیص وجود ساس کمک کند.

3. سایر نواحی بدن: ساس تختخوابی می‌تواند در سایر نواحی بدن کودکان نیز ایجاد گزش نماید، مانند گردن، سر، صورت و.... بنابراین، بررسی علايم گزش روی بدن کودک و جستجو برای تشخیص سایر نشانه های وجود ساس می‌تواند جهت تشخیص آلودگی مفید باشد.

مهم است بدانید که در صورت مشاهده علائم نیش ساس تختخوابی در کودکان، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. البته توجه داشته باشید پزشک تنها می‌تواند در تشخیص دقیق جای گزش از آلرژی پوستی به شما کمک نماید ولی با مشاهده محل گزش حشرات به طور قطعی نمی تواند نوع گزش حشره را تشخیص دهد و تنها می تواند در صورت لزوم، درمان مناسب را جهت کاهش خارش محل گزش تجویز کند. 

bed bug bite site in children 750 x 525

برای کنترل و پیشگیری از انتقال ساس تختخوابی به  اتاق کودکان، می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

1. شستشو و نظافت: لباس‌ها، محافظ تشک تختخواب، ملحفه، بالش و تمام وسایل مرتبط با خواب کودک باید به طور منظم با درجه حرارت بالا شستشو داده و کاملا تمیز و ضدعفونی شوند. استفاده از آب گرم و مواد شوینده مناسب می‌تواند به کشتن ساس‌ها کمک کند. همچنین، تختخواب و مبلمان باید به صورت مداوم بررسی شود و در صورت مشاهده لکه های سیاه رنگ در اسرع وقت اقدام به سمپاشی ساس نمود.

2. استفاده از محافظ تشک: استفاده از محافظ یا روکش تشک خوشخواب برای تختخواب کودک می‌تواند از نفوذ حشره ساس به داخل تشک خوشخواب جلوگیری کند.

3. جلوگیری از انتقال ساس به تختخواب کودک: در صورتی که کودک در تماس مستقیم با سایر اشیا، مبلمان و تختخواب‌های دیگر منزل باشد باعث انتقال ساس به تختخواب کودک خواهد شد در صورت امکان، کودک را محدود کنید که تنها از تختخواب خود جهت استراحت استفاده نماید و از استفاده مشترک تختخواب سایرافراد پرهیز نماید.

4. پاکسازی دقیق: اگر مشکوک به وجود ساس تختخوابی در خانه خود هستید، می‌توانید اقدامات پاکسازی دقیق‌تری را انجام دهید این اقدامات باید محدود به نظافت منزل باشد و از استفاده از سموم قوی ساس به صورت خوددرمانی جداًپرهیز کنید.

5. کاهش منابع غذایی: ساس تختخوابی برای تغذیه از خون انسان و سایر موجودات خونگرم استفاده می‌کند. یکی از اقدامات پیشگیرانه، باید منابع غذایی برای تغذیه ساس ها محدود شود. مواردی که از ورود ساس تختخوابی پیشگیری می کند از جمله عدم خرید اجناس کهنه از جمله تشک ، تختخواب و مبلمان دست دوم که معمولا آلوده به ساس می باشد.

6. موارد احتیاط جهت پیشگیری از ورود ساس به سایر منازل: ساس تختخوابی می‌تواند از طریق لباس و اشیاء از یک منزل به منزل دیگری وارد شود. بنابراین، مراقبت های دقیق حین رفت و آمد از جمله شستشوی لباس ها با آب داغ و استفاده از اتو ، استفاده از جاروبرقی در نواحی دور تختخواب‌ها و مبل‌ها و قراردادن لباس‌های مشکوک به وجود ساس در ماشین لباسشویی و شستشو با درجه حرارت بالا، می‌تواند در پیشگیری از ورود حشره ساس موثر باشد.

7. مشاوره با کارشناسان حشره شناسی و دفع آفات: در صورتی که با وجود اقدامات پیشگیری، منزل آلوده به ساس تختخوابی شود، می‌توانید از طریق شرکت سمپاشی مجاز زیر نظر وزارت بهداشت اقدام به سمپاشی ساس تختخوابی نمایید. کارشناسان می‌توانند محل زندگی ساس‌ها را شناسایی کرده و با روش‌های مجاز با سموم بی خطر مناسب اقدام به مبارزه و ریشه کنی کامل ساس تختخوابی نمایند.

با توجه به اینکه ساس تختخوابی می‌تواند مشکلی جدی برای سلامت کودکان و نوزادان ایجاد کند، در صورت مشاهده علائم مشکوک به وجود ساس، توصیه می‌شود با کارشناسان شرکت نگین دشت تماس گرفته تا در صورت وجود ساس تختخوابی روش های مبارزه را به شما پیشنهاد کنند.

درمان سریع نیش ساس برای کودکان

برای تشخیص دقیق و درمان گزش حشره ساس تختخوابی، بهتر است یک پزشک مراجعه کنید. 

علایم گزش حشره ساس در کودکان

  1. ترشحات جای نیش حشره: التهاب و ترشحات پوستی نخستین علایم شناسایی گزش ساس در کودکان می باشد. این ترشحات ناخوشایند و خارش زیادی ایجاد می‌کنند.

  2. خارش شدید: اکثر کودکان به علت گزش ساس خارش های شدید پوستی دارند، به‌ویژه نقاطی از پوستی که به تختخواب یا بالش نزدیک است.

  3. افزایش تعداد لکه‌های قرمز روی پوست: دیدن لکه‌های قرمز معمولاً به‌عنوان نتیجه خارش و گزش ساس می باشد.

  4. دیدن حشره ساس در تختخواب: ممکن است با کمی جستجو حشره ساس را در تختخواب به شکل های مختلف دیده شود.

  5. کم خونی در کودکان: کودکانی که مداوم در معرض گزش حشره ساس هستند دچار کم خونی و رنگ پریدگی می شوند.

  6. ایجاد لکه خونی در سرویس خواب: دیدن لکه های خونی در ملحفه و تختخواب، که نشانه گزش ساس در کودکان می باشد.

  7. لکه های سیاه: لکه سیاه در نتیجه تغذیه ساس از خون انسان  و مدفوع آنها میباشد. این لکه ها مانند جوهر روان نویس بر روی تشک دیده می شود.

در صورت مشاهده گزش ساس تختخوابی روی پوست کودکان، می‌توانید به روش‌های زیر برای درمان سریع محل گزش اقدام کنید:

1. شستشوی محل نیش: در ابتدا، محل نیش را با آب و ماده ضدعفونی کننده ملایم شستشو دهید. می‌توانید از آب و شامپو بچه جهت شستشوی محل گزش استفاده کنید.

2. سرکه سفید: بر روی نقاط گزش، سرکه سفید را به طور رقیق شده با آب به آرامی بمالید. سرکه سفید می‌تواند خارش و التهاب ناشی از نیش ساس را کاهش دهد. تاکید می شود سرکه به نسبت ۱ به ۳ با آب رقیق شود.

3. کمپرس سرد: با استفاده از یک کمپرس یخ یا تکه ای از پارچه تمیز، سرد و مرطوب، محل نیش را فشار دهید. این کار می‌تواند به کاهش سوزش و خارش پوست کمک کند.

4. استفاده از کرم ضد خارش: می‌توانید از کرم یا لوسیون ضد خارشی که حاوی مواد آرامش‌بخش و ضد التهاب استفاده کنید. این محصولات می‌توانند سرعت بهبودی را افزایش دهند.

کرم کالامین برای تعدیل واکنش‌های خفیف نسبت به گزش و نیش حشرات پیشنهاد می‌شود. به همین منظور باید روزانه چندین بار پماد کالامین را روی ناحیۀ مورد نظر بمالید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که علائم نیش یا گزش ساس از بین برود.

5. آنتی‌هیستامین: در صورتی که خارش محل گزش بسیار شدید باشد و دچار حساسیت شدید به نیش ساس شده باشید، می‌توانید از داروهای آنتی‌هیستامینی که بر اساس دستور پزشک تجویز شده‌اند را مصرف کنید.

همچنین، مهم است که به پزشک مراجعه کنید تا مشاوره و درمان دقیق تری دریافت کنید، به خصوص اگر علائم نیش ساس در پوست کودک شدید و التهاب آور باشد.

جهت ریشه کنی و نابودی کامل ساس تختخوابی با کارشناسان شرکت سمپاشی نگین دشت تماس گرفته تا در اسرع وقت جهت ریشه کنی و نابودی ساس اقدام کنند.

گزش ساس, نیش ساس, عکس گزش ساس, سمپاشی ساس, سم ساس,

عوارض نیش ساس

عوارض ناشی از گزش ساس تختخوابی ممکن است در هر فرد متفاوت باشد و بستگی به حساسیت و واکنش بدن هر فرد نسبت به گزش ساس دارد.

اما در بیشتر موارد، نیش ساس باعث ایجاد عوارض زیر می‌شود:

1. خارش: عارضه اصلی نیش ساس ایجاد خارش در محل گزش می باشد. این خارش ممکن است شدید و دردآور باشد و باعث ایجاد تحریک و از بین بردن آرامش فرد بخصوص حین خواب شود.

2. التهاب و قرمزی: نیش ساس می‌تواند باعث التهاب و قرمزی پوست در محل گزش شود.

۳. تورم: در برخی از افراد، نیش ساس می‌تواند باعث التهاب و تورم در محل گزش شده و بنابراین آن ناحیه از پوست را ملتهب و قرمز کند.

4. التهاب پوست: در صورتی که نیش ساس باعث باز کردن روزنه های پوست و ورود عفونت به داخل پوست شود، ممکن است در محل گزش التهاب پوستی به وجود آید که با علائمی مانند درد، تاول و قرمزی همراه می باشد.

5. عفونت ثانویه: در صورتی که با گزش ساس مواجه شدید و در محل گزش خارش شدید داشتید از خاراندن و خراشیدن محل گزش به شدت پرهیز کنید چون خراشیدن و ایجاد زخم در محل گزش باعث ورود عفونت‌های باکتریایی یا قارچی می شود.

۶. شوک انافلاکسی: شوک انافلاکسی (Anaphylactic shock) یک وضعیت اورژانسی و بسیار جدی است که ناشی از واکنش شدید و سیستمیک بدن به آلرژیکی می باشد که در محل گزش ایجاد شده است. اگر شخصی که به نیش ساس حساسیت دارد و توسط ساس نیش زده شود، ممکن است واکنش شدیدی در بدنش رخ دهد که به شوک انافلاکسی منجر می‌شود.

علائم و نشانه‌های شوک انافلاکسی شامل موارد زیر می‌شود:

1. تنگی نفس و سختی در تنفس
2. ضربان قلب سریع و نامنظم
3. افت شدید فشار خون
4. سردرد شدید
5. تشنج و بی هوش شدن
6. تپش قلب و احساس ناراحتی و فشار در قفسه سینه
7. تعریق شدید
8. افتادگی و ضعف عمومی
9. تهوع و استفراغ
10. تاری دید، گیجی و احساس افتادگی

جهت مبارزه و ریشه کنی، سمپاشی ساس تختخوابی با کارشناسان شرکت سمپاشی نگین دشت تماس گرفته تا در اسرع وقت با روش های اصولی و سموم مجاز اقدام به سمپاشی ساس تختخوابی نمایند.

در صورت بروز شوک آنافلاکسی، باید فوراً با اورژانس تماس گرفته شود. در حالت اورژانسی، تجویز آدرنالین و داروهای دیگر، استفاده از تجهیزات تنفسی و تنظیم فشار خون ممکن است لازم باشد تا وضعیت حیاتی فرد بهبود یابد.

در صورتی که عوارض ناشی از گزش ساس در شما شدید و آزاردهنده است یا علائمی مانند تورم یا عفونت در محل گزش دارید، بهتر است به پزشک مراجعه کرده و درمان مناسب را دریافت کنید. 

logo sampashi

مشاوره رایگان

021-88330133


تمام نقاط تهران و کرج

درباره شرکت نگین دشت

شرکت مهندسی نگین دشت با بیش از 30 سال تجربه به صورت تخصصی در زمینه خدمات سمپاشی حشرات، طعمه گذاری انواع موش و مبارزه با آفات خانگی و صنعتی مانند، سوسک، ساس، پشه، موریانه، کنه، مورچه، کک، موش و... با افتخار در خدمت هموطنان عزیزمان می‌باشد.

در ارتباط باشید:

logo-samandehi