سبد خرید خالی می باشد

مورچه های که داخل دیوار لانه می کنند

با توجه به چگونگی گستردگی و توزیع مورچه ها در محل زندگی و نوع شرایط آب و هوایی منطقه ممکن است مورچه ها محیط بیرون را به داخل جهت لانه گزینی ترجیح دهند. این مورد بخصوص در بسیاری از مناطق گرم به خصوص در قسمت های جنوبی ایران بیشتر قابل مشاهده می باشد. از طرفی ترجیح مورچه ها از نظر پناهگاه (لانه) و ماده غذایی که جهت تغذیه استفاده می کنند به دلیل تنوع گونه های مختلف مورچه ها متفاوت می باشد.

 چرا مورچه ها در دیوارها زندگی می کنند؟

 مورچه ها داخل دیوارها حفره هایی را جهت استقرار خود حفر کرده و این لانه های داخل دیوار، مورچه ها را در دسترسی به غذا و رطوبت و حفاظت از خود در برابر آنچه خارج از محیط لانه آن ها را تهدید می کند، محافظت می نماید.

عامل مهم دیگری که به فعالیت مورچه در دیوارها و سایر فضاهای خالی بنای ساختمان کمک می کند ورود آن ها به داخل خانه و یا سازه های دیگر از طریق درز و شکاف بوده که به راحتی بتوانند به آن قسمت ها دسترسی پیدا کنند.

بدون شک ساختاری که هیچ گونه دسترسی و یا حداقل دسترسی به محیط را نداشته باشد منجر به ساختاری می شود که نفوذ برای مورچه ها و یا مهاجرت  از آن را برایشان امری سخت و دشوار می نماید.

carpenterants768 x 359

مدیریت آفات در بحث مبارزه و ریشه کنی و سمپاشی مورچه ها

 در بحث مدیریت آفات جهت ریشه کنی و نابودی مورچه ها اولین قدم شناسایی گونه مورچه مورد نظر و سپس شناسایی عادات غذایی ، رطوبت مورد نیاز و ویژگی هایی است که آن گونۀ مورچه مورد نظر جهت لانه گزینی انتخاب می نماید. سپس از طریق کارشناسان حشره شناسی اقدام به ریشه کنی نموده و کارشناسان با بازرسی دقیق اقدام به بررسی منابع اصلی استقرار آن ها نموده و سپس با ارائه یک برنامه مدون کلیه منابع غذایی و رطوبت لازم را در محیط برطرف می نمایند.

پس از رفع منابع اصلی آلودگی مورچه ها  جهت کنترل و ریشه کنی ، کارشناسان حشره شناس با استفاده از سموم مجاز مورچه جهت سمپاشی و ریشه کنی کامل مورچه اقدام می نمایند.

نوع سموم جهت سمپاشی مورچه بسیار تخصصی است از این جهت که باید این قابلیت را داشته باشد که بتواند کلیه جمعیت مورچه ها را در لانه هایشان از بین ببرد که این نوع سموم حتما باید توسط کارشناسان دفع آفات استفاده شود.

گونه های رایج مورچه ها که در دیوارها زندگی می کنند

 برخی از گونه های رایج مورچه ها که در دیوارها و فضای خالی دیوارها لانه گزینی می کنند عبارتند از:

مورچه آکروبات:این مورچه ها در قاب در و پنجره ها لانه گزیده به خصوص در قسمت هایی که توسط رطوبت و یا حشراتی مانند موریانه و یا سایر حشرات آسیب دیده مستقر می شوند و از مواد شیرین و پروتئین تغذیه می کنند.

مورچه آرژانتینی: در حفره های دیوارها و درز و شکاف بین کاشی ها و عایق بندی های سرویس های بهداشتی از جمله حمام لانه گزیده و از قندها ، کربوهیدرات و چربی ها تغذیه می نمایند.

مورچه نجار: این مورچه ها در چوب های پوسیده توسط رطوبت و یا آسیب دیده توسط موریانه و یا سایر حشرات لانه می کنند. این مورچه ها ممکن است به جز لانه های اصلی خود لانه های دیگری نیز در نزدیکی لانه خود انتخاب کنند که بیشتر در قسمت هایی مانند زیر شیروانی، حفره های قاب پنجره ها و فضای خالی بین دیوارها، درز و شکاف درها و عایق بندی بین کاشی ها ، فضای خالی سقف ها در زیر شیروانی و نورگیر ساختمان، ستون ها، سوراخ و درز و شکاف کناره لوله های آب و یا سیم های برق و ... به داخل ساختمان وارد شده و لانه گزینند و بیشتر از مواد شیرین، کربوهیدرات و سایر حشرات تغذیه می نمایند.

مورچه دیوانه: داخل دیوارها، زیر فرش و گلدان ها لانه گزیده و از مواد شیرین ، چربی و روغن تغذیه می نمایند.

مورچه شبح: داخل گلدان ، پشت تخته های چوبی، درز و شکاف کابینت ها ، داخل شومینه و ... لانه کرده و در آشپزخانه از باقیمانده چربی و مواد شیرین تغذیه می کنند.

مورچه سیترونلا : مورچه های بالداری که در شکاف دیوارها و زمین در بنای ساختمان  و زیرزمین لانه کرده و از شهد و شیره گیاهانی که توسط شته و شپشک ها حمل می شود تغدیه می نمایند.

مورچه های ریز سیاه: داخل حفره و سوراخ های دیوارها، کابینت ها، آجر ، سنگ و کاشی روی دیوارها و زمین لانه می کنند.

مورچه ریز زرد رنگ: مورچه زرد منافذ و سوراخ ها و شکاف دیوارها، کابینت ها، آجر ، سنگ و کاشی حمام ،کنار پنجره ، دیوارها و زمین لانه می کنند.

مورچه های بودار: در قسمت های مرطوب درز و شکاف فضای خالی دیوارها، نزدیکی لوله های آب، حمام، چوب های آسیب دیده توسط موریانه و سایر حشرات لانه کرده و از مواد شیرین و کربوهیدرات تغذیه می نمایند.

مورچه های فرعون: در مکان هایی با رطوبت بالا، آشپزخانه، حمام، دیوارها و کف زمین ، پشت قرنیز و قاب پنجره ها لانه دارند و از پروتئین و مواد شیرین تغذیه می کنند.

چگونه مورچه را ازبین ببریم؟

در صورت مشاهده انواع گونه های مورچه ها در دیوارها با کارشناسان شرکت سمپاشی نگین دشت تماس گرفته تا با سموم بی خطر و با کیفیت جهت ریشه کنی و سمپاشی مورچه زیر نظر وزارت بهداشت را به شما ارائه داده و در جهت از بین بردن منابع آلودگی و بحث بهسازی محیط شما را راهنمایی نمایند.

مورچه در خانه چه حکمتی دارد؟

از جمله مورچه هایی که بیماری را انتقال می دهند به مورچه فرعون می توان اشاره نمود که در انتقال ارگانیسم هایی مانند سالمونلا، استافیلوکوک، کلوستریدیوم و استرپتوکوک نقش اساسی دارد.

به عنوان مثال وجود این مورچه ها در مراکز درمانی بیمارستانی از جمله مراکز درمان سوختگی بسیار نگران کننده و خطرناک است و مورچه ها می توانند این ارگانیسم ها را از طریق زخم های بیمار به او انتقال دهند. به طور جدی به محض ورود مورچه در خانه بایستی با آن مبارزه نمود.

 

logo sampashi

مشاوره رایگان

021-88330133


تمام نقاط تهران و کرج

درباره شرکت نگین دشت

شرکت مهندسی نگین دشت با بیش از 30 سال تجربه به صورت تخصصی در زمینه خدمات سمپاشی حشرات، طعمه گذاری انواع موش و مبارزه با آفات خانگی و صنعتی مانند، سوسک، ساس، پشه، موریانه، کنه، مورچه، کک، موش و... با افتخار در خدمت هموطنان عزیزمان می‌باشد.

در ارتباط باشید:

logo-samandehi